V sobotu se můžete vydat za zvířaty i krásou rostlin, KBi bude u toho!

V sobotu 18. května se brány ZOO Ústí nad Labem a Botanické zahrady Teplice, našich dvou místních partnerských institucí, otevřou veřejnosti. V ústecké ZOO se po celý den koná “Den biodiverzity”, v “botance” pak akce nazvaná “Den fascinace rostlinami”. Naše katedra biologie rozdělila svoje síly a najdete ji na obou akcích. Pro návštěvníky si studenti biologie PřF UJEP připravili zajímavé pokusy, mikroskopování a jiné ukázky vědeckých zajímavostí.

Zoologická zahrada Ústí nad Labem představí od 9:30 do 16:00 hodin malým i velkým návštěvníkům, co je biodiverzita a proč je důležité ji chránit. K tomuto rozmanitému tématu si zaměstnanci ZOO, ale i právě naši studenti připravili ochranářskou stezku pro děti, akrobatické vystoupení a slavnostní otevření nové průchozí expozice pro klokany. Více informací najdete na webu ZOO.

Den fascinace rostlinami v Botanické zahradě Teplice nabízí od 9:00 do 17:00 zajímavý rozličný program pro děti i dospělé, mikroskopování s našimi studenty a především fascinující rozvetlou a voňavou zahradu. Kompletní informace najdete na webu Botanické zahrady Teplice.

Zažijte jedinečnou přírodní podívanou v okolí naší univerzity.

#scienceUJEP