Unikátní vědecké dobrodružství zažili školáci a studenti na PřF UJEP

V lednu přivítala Přírodovědecká fakulta UJEP mladé nadšence z celého Ústeckého kraje na sérii vzrušujících vědeckých akcí. Celkem sedm základních a středních škol, včetně gymnázií, získalo příležitost prozkoumat svět vědy zblízka. Každá návštěva byla přitom unikátním dobrodružstvím.

Hlavním bodem programu každé akce byla návštěva chemických laboratoří. Pod vedením zkušených vědců zde měli studenti možnost vyzkoušet si různé chemické pokusy a zajímavé přístroje, což jim poskytlo nejen praktické vědomosti, ale i cenný náhled do běžné práce chemiků.

Kromě chemických laboratoří měly některé skupiny také možnost navštívit další specializovaná pracoviště fakulty. Mezi ty patřilo centrum katedry geografie CEVRAMOK, kde studenti mohli experimentovat s 3D modelováním krajiny, což jim otevřelo dveře do světa moderních technologií a geografických informačních systémů.

Další zajímavou zastávkou pro vybrané skupiny byla interakce s živými užovkami pod vedením odborníka z katedry biologie, kde se studenti dozvěděli mnoho zajímavostí o těchto často nespravedlivě opomíjených tvorech. Tato zkušenost studentům pomohla rozšířit také jejich povědomí o biologii hadů obecně.

Někteří mladší návštěvníci měli rovněž šanci zúčastnit se semináře zaměřeného na programování a robotiku, které organizovala katedra informatiky. Zde si žáci mohli vyzkoušet, jak naprogramovat a oživit vlastního robota, což byl pro mnohé z nich první krok k objevování fascinujícího světa technologií.

Na základě velkého úspěchu a pozitivního ohlasu se fakulta rozhodla akci zopakovat v červnu. Vzhledem k tomu, že každá akce nabízí unikátní kombinaci návštěv a aktivit, zájemci ze strany základních a středních škol by neměli váhat s registrací, neboť počet volných míst se rychle zaplňuje.

Nezmeškejte tuto jedinečnou příležitost prozkoumat různé aspekty vědy a techniky a připojte se k nám v červnu pro další vědecké dobrodružství na Přírodovědecké fakultě UJEP!

Pro více informací kontaktujte Oddělení pro vnější vztahy PřF UJEP.

#scienceUJEP