4. ročník HACKITHONU odstartuje v pátek na PřF UJEP!

Katedra informatiky Přírodovědecké fakulty UJEP pořádá tradiční (již 4. ročník) 24hodinového HACKITHONU. Tato akce je určená pro všechny nadšené studenty středních a vysokých škol, kteří si v naší týmové soutěži chtějí poměřit své schopnosti při tvorbě praktických open-source aplikací. HACKITHON 2024 začíná v pátek 24. května v 15:00 hodin a končí až v sobotu 25. května. Katedra informatiky i celá budova Centra přírodovědných a technických oborů CPTO bude žít i v noci!

24hodinový HACKITHON pořádá katedra informatiky PřF UJEP společně s Datovým centrem Ústeckého kraje. Akce proběhne od pátku 24. do soboty 25. května a je ideální příležitostí pro studenty i čerstvé absolventy (do půl roku od ukončení studia) ukázat své dovednosti v tvorbě praktických open-source aplikací. Pro vítězné týmy jsou připraveny atraktivní finanční odměny.

Soutěže se mohou zúčastnit osoby starší 15 let, vřele vítáni jsou jak studenti středních, tak vysokých škol. Každý účastník soutěže se musí zaregistrovat ZDE.

HACKITHON oficiálně začne registrací účastníků v pátek 24. května v 11:00 hodin, samotné “hákování” pak bude zahájeno v 15:00 a skončí druhý den, v sobotu ve stejnou hodinu. Vyhlášení vítězů proběhne v sobotu 25. května v 18:00 hodin. Kompletní PROGRAM.

Odborná porota určí pořadí soutěžících na základě průběhu “hákování” (aktivní a tvůrčí přístup) a prezentace řešení, přičemž zohlední funkčnost výstupu, využití poskytnutých dat, originalitu, inovativnost, efektivitu a udržitelnost řešení. 3 nejlepší týmy (řešení) budou odměněny cenami v hodnotě:

1. místo: 20 000 Kč
2. místo: 10 000 Kč
3. místo: 5 000 Kč

Zvláštní cenou bude oceněn nejlepší středoškolský tým.

Pro soutěžící je po celou dobu konání akce připraveno perfektní zázemí, all inclusive občerstvení, profesionální technická a IT podpora, přípravné workshopy a nebudou chybět ani Chill and Dream Zones.

HACKITHON 2024 proběhne v budově CPTO, Pasteurova 15, Ústí nad Labem, především v učebnách katedry informatiky PřF UJEP v 6. a 7. patře CPTO.

Kompletní TISKOVÁ ZPRÁVA.

#scienceUJEP

Akce probíhá pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje, Ing. Jana Schillera.