Dokážete určit dřeviny i během podzimu?

Katedra biologie PřF UJEP srdečně zve žáky základních a středních škol na pilotní návštěvní program s názvem „Dokážete určit dřeviny i během podzimu?“, který se uskuteční v Naučném botanickém parku katedry biologie v areálu Za Válcovnou 1000/8, Ústí nad Labem od 5. do 8. listopadu 2024 vždy od 9:00 do 14:00.

Cílem tohoto pilotního programu je prohloubit zájem žáků o dřeviny. Žáci budou mít možnost vyzkoušet si rozpoznávání dřevin podle jejich charakteristických znaků, a to i během podzimu, kdy se jejich vzhled mění. Nejlepší řešitelé si navíc mohou zahrát kolo štěstí a získat drobné ceny.

Doprovodným programem bude entomologická výstava s živými tvory i preparáty hmyzu, která návštěvníkům nabídne fascinující pohled do světa hmyzu. V případě zájmu, prosím, kontaktujte Mgr. Stanislava Šandu emailem: stanislav.sanda@ujep.cz.

Přijďte si ověřit své znalosti přírody a užít si den plný vzdělávání a zábavy!

#scienceUJEP

Program probíhá v rámci aktivity A.2.26  Návštěvní programy – workshopy pro učitele s třídním kolektivem projektu RUR – Region univerzitě, univerzita regionu reg. č. CZ.10.02.01/00/22_002/0000210.