Rada pro high-performance computing

Rada pro high-performance computing (RHPC) je poradní skupina děkana Přírodovědecké fakulty UJEP, jejíž hlavní pracovní náplní je zajišťování chodu a rozvoje fakultní počítačové infrastruktury pro úlohy vyžadující vysoký výpočení výkon (HPC – high-performance computing), a to v souladu s jejím využitím v rámci výzkumných, vzdělávacích a rozvojových strategií fakulty. Neustále se rozšiřující fakultní HPC infrastrukturu představují zejména moderní a výkonné počítačové klastry se stovkami procesorových jader a desítkami grafických karet.

Členové rady s kontakty:
doc. RNDr. Filip Moučka, Ph.D. (předseda)
doc. RNDr. Jan Jirsák, Ph.D.
doc. RNDr. Zbyšek Posel, Ph.D.

Náplň činnosti rady

  1. Schvalujeme žádosti týkající se využití fakultní výpočetní techniky pro HPC. Zejména se jedná o žádosti akademických pracovníků o zřízení účtů a instalaci software na výpočetních klastrech.
  2. Monitorujeme a průběžně vyhodnocujeme činnost fakultní HPC infrastruktury.
  3. Usilujeme o rozvoj infrastruktury v souladu se „state of the art“ a potřebami uživatelské komunity.
  4. V technických záležitostech úzce spolupracujeme s Centrem infrastrukturních technologií (CIT), které příslušnou výpočetní techniku administruje.

S požadavky a dotazy týkajícími se těchto oblastí se obracejte přímo na členy RHPC prostřednictvím výše uvedených emailových adres.