Na letní školu do Chorvatska? Ano, v rámci programu CEEPUS.

Začátek prázdnin, přesněji, druhý červencový týden strávili naši studenti z katedry chemie studiem letní školy na chorvatské Faculty of science Split. Michaela Moučková a Marek Semančík, spolu s lektorkou Ing. Magdou Škvorovou, Ph.D., vycestovali do Splitu v rámci programu CEEPUS.

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies) je výměnný program pro regionální spolupráci vysokých škol v zemích střední a jihovýchodní Evropy. Program umožňuje studentům a akademickým pracovníkům studijní a výzkumné pobyty na partnerských univerzitách.

Letní škola na Přírodovědecké fakultě Univerzity ve Splitu nabídla studentům velmi bohatý program plný zajímavých přednášek a praktických cvičení. Studenti měli možnost vyslechnout si dopolední plenární přednášky zaměřené na experimentální i teoretickou chemii. Odpoledne byli rozděleni do skupin a mohli si vybrat z různých laboratorních nebo výpočetních lekcí, které zahrnovaly např. výrobu iontových kapalin, měření dodatkových veličin, polymerní chemii nebo molekulární simulace. Studenti také měli příležitost vyzkoušet si prezentaci svých výsledků. Marek poprvé veřejně prezentoval svou bakalářskou práci ve formě posteru a krátké přednášky.

Tato letní škola byla skvělou příležitostí nejen pro získání nových znalostí, ale také pro navázání kontaktů s ostatními studenty a odborníky z různých zemí.

Kromě známého programu ERASMUS+ existují i další možnosti studia, studijních stáží a dalších programů v zahraničí pro naše studenty. Více informací o nich najdete TADY.

#scienceUJEP