Dnes uvidíte na CPTO velké bílé žraloky

Dnes v 15:00 hodin přivítáme v aule 1.03 v Centru přírodovědných a technických oborů (CPTO) světově známého výzkumníka žraloků, italského přírodovědce Alessandra De Maddalena. Zavítá na naši fakultu s přednáškou “Great white sharks od South Africa”.

Alessandro De Maddalena patří mezi přední světové odborníky na žraloky, specializuje se zejména na jejich biologii, chování a vztahy s lidmi. Je autorem dvaceti knih a přibližně stovky odborných i populárně-naučných článků. Vedl více než dvě stě přednášek na prestižních univerzitách, v muzeích a dalších institucích po celém světě, například v Miláně, Neapoli, Leidenu či Budapešti, nebo ve významných muzeích, jako jsou Oceánografické muzeum v Monaku nebo Přírodovědné muzeum ve Vídni.

V rámci své devadesátiminutové přednášky představí fascinující svět žraloků prostřednictvím jedinečných fotografií z expedic, které vede od roku 2010. Zaměří se na klíčová témata, jako jsou biologie a chování žraloků, terénní pozorování, jejich vztah k lidem, a především na otázky ochrany těchto fascinujících tvorů.

Na závěr přednášky bude prostor pro otázky publika. Přednáška bude vedena v angličtině.

Akce je otevřená široké veřejnosti a vstup je zdarma. Na akci je nutná registrace.

#scienceUJEP