Mezinárodní konference MME 2024 již příští týden na UJEP

Katedra informatiky Přírodovědecké fakulty UJEP pořádá od 11. do 13. září 2024 odbornou konferenci České společnosti pro operační výzkum “Matematické metody v ekonomii” (MME 2024). Již 42. ročník prestižní mezinárodní konference je tradičním setkáním odborníků z vysokých škol a univerzit a z praxe, se zaměřením na teorii a aplikace operačního výzkumu a ekonometrie.

Konferenci slavnostně zahájí ve středu 11. září v 10:00 hodin vedení univerzity a Přírodovědecké fakulty UJEP a předseda organizačního výboru konference, odborný asistent katedry informatiky PřF UJEP, Dr. Hossein Moosaei, Ph.D.

Mezi plenárními řečníky vystoupí na téma “Umělá inteligence pro ekonomiku a financeDr. Panos M. Pardalos z Floridské univerzity v USA a prof. RNDr. Ing. Michal Černý, Ph.D. z Vysoké školy ekonomické v Praze s přednáškou “Lineární programování: staré a nové výsledky, staré a nové výzvy“.

Kompletní sborník abstraktů letošního ročníku MME 2024 je k dispozici ZDE.

Součástí konference bude i soutěž o nejlepší článek studentů doktorského studia.

Konference proběhne v Centru materiálů, mechaniky a technologií (CEMMTECH) Fakulty strojního inženýrství UJEP (Pasteurova 1, 400 96 Ústí nad Labem). Děkujeme Fakultě strojního inženýrství za poskytnutí moderních prostor v blízkosti Přírodovědecké fakulty UJEP.

Na závěr čeká účastníky konference komentovaná prohlídka prostor Centra přírodovědných a technických oborů (CPTO), sídla Přírodovědecké fakulty UJEP.

Program a další důležité informace najdete na webu konference.

#scienceUJEP