Setkání s didaktikou informatiky v září na UJEP na téma kybernetická bezpečnost

Katedra informatiky PřF UJEP zve 23. září 2024 ve 14:00 hodin do Červené auly (MFC 01.54) Multifunkčního centra UJEP (MFC), kde se uskuteční “2024B Setkání s didaktikou informatiky”. Cílem setkání je seznámit účastníky semináře se základním pojetím významu kybernetické bezpečnosti.

Přednášejícím bude Petr Jirásek (Linkedin), zakladatel České národní soutěže pro studenty v kybernetické bezpečnosti, místopředseda výkonného výboru EU ENISA ECSC a předseda České pracovní skupiny pro kybernetickou bezpečnost.

Tématem semináře je kybernetická bezpečnost, aktuální potřeby vzdělávání v oblasti kybernetické bezpečnosti a existující koncepty formálního vzdělávání kybernetické bezpečnosti. Účastníci budou rovněž seznámeni se základy krizového řízení, analýzy rizik a informováni o aktivitách, které jsou součástí Národní soutěže ČR v kybernetické bezpečnosti.

Obsah setkání:

Úvod do kybernetické bezpečnosti – co je to kybernetická bezpečnost.
Úvod do krizového řízení.
Úvod do ISMS – analýza rizik.
Vyhledávání talentů pro kybernetická bezpečnost – informace Národní soutěže ČR v kybernetické bezpečnosti a doprovodných aktivit.

Setkání odborně garantuje Centrum kybernetické bezpečnosti, z.ú.

Více informací najdete ZDE.

#scienceUJEP

Setkání je realizováno v rámci aktivity B.3.10 Setkání s didaktikou informatiky – učitelská konference projektu RUR – Region univerzitě, univerzita regionu, reg . č. CZ.10.02.01/00/22_002/0000210.