Zbořte bariéry ve vědecké soutěži Falling Walls Lab Czech Republic

9. ročník mezinárodní soutěže Falling Walls Lab Czech Republic proběhne 12. září 2024 v prostorách Národní technické knihovny v Praze. Uzávěrka do této soutěže, která “boří bariéry” je 30. června 2024.

Cílem této mezinárodní soutěže je dát dohromady budoucí generaci skvělých vědců a inovátorů, kteří mohou přijít s dechberoucí myšlenkou, vědeckým projektem, byznys plánem nebo sociální iniciativou, která zboří všechny zdi a bariéry.

Prezentace soutěžících probíhá v anglickém jazyce ve formátu „pitch-talk“, který je dlouhý maximálně tři minuty. Nezáleží, zda se jedná o téma výpočetní techniky nebo medicíny, ekonomie nebo strojního inženýrství, filosofie, robotiky, chemie, umění nebo zemědělství – soutěž je otevřená každému, kdo je o svém nápadu přesvědčen a dokáže o něm přesvědčit i ostatní. Vítáni jsou studenti všech stupňů, dokonce i Ph.D. a postdoc.

Přihlásit je třeba se přes Falling Walls Lab Czech Republic.

Vítěz národního kola bude Českou republiku zastupovat na celosvětovém finále v Berlíně, které se pravidelně organizuje v předvečer výročí pádu Berlínské zdi. To se letos uskuteční 7. – 9. listopadu. 2024.

Iniciátorem tohoto projektu je DAAD – Německá akademická výměnná služba ve spolupráci s Velvyslanectvím Spolkové republiky Německo v Praze a Národní technickou knihovnou (NTK).

Více informacích najdete na WEBU Falling Walls, na FACEBOOKU, INSTAGRAMU, případně můžete organizátory kontaktovat emailem: falling.walls@daad.cz

#scienceUJEP