PřF UJEP dnes zve pedagogy na “Setkání s didaktikou informatiky”

Katedra informatiky Přírodovědecké fakulty UJEP zve dnes pedagogy od 14:00 do 18:00 hodin do Červené auly UJEP (MFC 01.54) na “Setkání s didaktikou informatiky 2024” s podtitulem “Umělá inteligence v didaktickém procesu z pohledu kurikulárních změn (RVP)”.

Setkání je určené především pedagogům. Přednášet budou lektoři z iniciativy AI dětem Ondra Lukáš a Petra Dovhunová. AI dětem se zaměřuje na praktické zapojení pedagogů, dětí a mládeže do procesu vzdělávání s cílem rozvíjet digitální kompetence a porozumění technologiím AI.

Na úvod proběhne přednáška na téma Umělá inteligence ve vzdělávání, která objasní klíčové pojmy z oblasti umělé inteligence a vysvětlí význam AI ve vzdělávacím procesu. Představí tipy na užitečné AI nástroje a způsoby, jak s nimi ve vyučovacích hodinách pracovat. V druhé části se zaměří a představení metodik AI Kurikula – vzdělávací koncepce pro informatiku a rozvoj digitální kompetence v oblasti umělé inteligence na základních a středních školách.

Po přednášce bude následovat workshop Metodiky AI Kurikula ve vzdělávacím procesu, který ukáže konkrétní aktivity, jak lze s dětmi na 1. a 2. stupni základní školy rozvíjet digitální kompetence a učivo informatiky.

#scienceUJEP

Tento program probíhá v rámci aktivity B.3.10 Setkání s didaktikou informatiky – učitelská konference projektu RUR – Region univerzitě, univerzita regionu reg. č. CZ.10.02.01/00/22_002/0000210.