I letos se potkáme na Veletrhu vědy!

Již od roku 2015 pořádá Akademie věd ČR Veletrh vědy, největší populárně naučnou akci v České republice. Letošní ročník můžete navštívit od 30. května do 1. června na výstavišti PVA EXPO Praha v pražských Letňanech. A UJEP i naše fakulta budou u toho.

Veletrh vědy se zabývá vědou ve všech jejích podobách, nabízí návštěvníkům to nejzajímavější ze světa přírodních, technických, humanitních i společenských oborů. Vstup na veletrh je zdarma. Rok co rok návštěvnost veletrhu roste, v roce 2019 navštívilo Veletrh vědy přes 30 000 fanynek a fanoušků vědy.

Ani letos nebude na Veletrhu vědy chybět stánek Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, kde Přírodovědecká fakulta UJEP nebude chybět! Najdete nás v hale č. 8 na stánku č. 86.

Katedry Přírodovědecké fakulty UJEP si pro letošní ročník pro návštěvníky veletrhu připravily odborný a velmi pestrý zábavný program. Malí i velcí návštěvníci si vyzkouší nesmírně zajímavé fyzikální pokusy s vakuem a marschmallow, užijí si netradiční podívanou nad neobyčejnými obrazci kovových dendritů nebo se zasmějí při výrobě pektinových žížalek, které nejen pro ty nejmenší přichystala katedra chemie. Zvídaví vědci pak mohou nahlédnout i do objektivu mikroskopu našeho Centra nanomateriálů a biotechnologií, a také objevit krásu zkamenělin, mořských živočichů, botanických zajímavostí nebo třeba druhů ptačích peříček katedry biologie. Pro nadšence do virtuální reality si pak katedra informatiky připravila simulátor samořídícího automobilu.

Přijďte zažít vědu na vlastní kůži!

#scienceUJEP