Katedra geografie zve na venkovní promítání filmu “Fast Fashion: skutečná cena levné módy”

Katedra geografie Přírodovědecké fakulty UJEP, studentský spolek EGEA a NaMysli, z.ú. vás zvou v úterý 14. května od 17:00 hodin do venkovního amfiteátru v Kampusu UJEP na projekci filmu “Fast Fashion: skutečná cena levné módy” (52 min, Francie, 2021).

Autoři dokumentu si pokládají otázku, jak systém “rychlé módy” dopadá nejen na zaměstnance a zaměstnankyně továren, ale i na životní prostředí. Dokáže si naše planeta – zavalena oblečením – poradit se stále narůstající produkcí oblečení? Jak funguje dlouhý dodavatelský řetězec levné módy? Co se ve fast fashion změnilo od kolapsu budov Rana Plaza před deseti lety? A jak každý z nás může převzít aspoň část odpovědnosti? Přijďte se podívat na film a zapojte se se svými zkušenostmi do diskuze!

V rámci blížícího se Týdne pro klima 2024 bychom chtěli právě tohle téma s návštěvnictvem otevřít a upozornit na propojenost současného světa.

Před projekcí vystoupí v 17:00 hodin Mgr. Vladan Hruška, Ph.D. (katedra geografie Přírodovědecké fakulty UJEP) a Mgr. Michal Forejt, Ph.D. (AOPK ČR, ČGS a Rodiče za klima).
Filmová projekce začne 17:45 ve venkovním amfiteátru Kampusu UJEP, v případě nepříznivého počasí pak v aule MFC č. 1.41.

Akce je zdarma.

#scienceUJEP