Přijďte v sobotu na snídani do Kampusu. Bude férová!

Férová snídaně” je celorepubliková událost pořádaná na Světový den pro fair trade, ke které se letos přidává i ústecká univerzita. Přibalte férové dobroty a přijďte strávit příjemné dopoledne 11. května do Kampusu UJEP. Na úvod si povíme něco o Fairtrade a připraveny budou tematické aktivity pro děti. Setkání se koná za každého počasí. V případě deště se sejdeme v kavárně Kampuska.

Letošní ročník Férové snídaně je věnován především milionům drobných pěstitelů kávy. Tu pro vás ve spolupráci s kavárnou Kampuska zajistíme. A co můžete na piknik donést?

S certifikací Fairtrade kromě kávy snadno seženete, kakao, čaj, banány, ovocné džusy a další suroviny. Můžete také něco upéct, pak je možné zkombinovat fairtradové suroviny (kakao, třtinový cukr, rýže, čokoládu) s těmi lokálními (mouka, vajíčka, med). Nemáte čas ani chuť na pečení? Pak stačí chleba namazaný marmeládou z jahod z vaší zahrádky, fairtradovou čokoládovou pomazánkou nebo sýrem od místního farmáře. Dobře dostupné jsou také fairtradové sušenky nebo snídaňové cereálie.

Přijďte na férový piknik do krásného prostředí Kampusu UJEP.

KDY: v sobotu 11. května od 10:00 hodin

KDE: trávník u venkovního amfiteátru v Kampusu UJEP a předzahrádka kavárny Kampuska (kavárna Kampuska v případě deštivého počasí)

Kompletní TISKOVÁ ZPRÁVA.