Národní finále soutěže v kybernetické bezpečnosti proběhlo s naší účastí

Národní finále soutěže v kybernetické bezpečnosti organizované Centrem kybernetické bezpečnosti z.ú. a celou řadou státních, akademických i profesních organizací se uskutečnilo 18. dubna 2024 v areále Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Záštitu nad soutěží převzal i děkan Přírodovědecké fakulty UJEP doc. RNDr. Michal Varady, Ph.D.

Finále se zúčastnilo 61 nejlepších studentů a studentek ze základních, středních i vysokých škol z celé České republiky, kteří soutěžili ve 3 věkových kategoriích. Soutěžící se do finále probojovali úspěšným absolvováním dvou vyřazovacích online kol, která absolvovalo přes 10 000 studentů. Do soutěže se opět zapojilo více jak 32 % dívek.

Přírodovědecká fakulta UJEP se na realizaci letošního 8. ročníku podílela účastí zástupce naší katedry informatiky RNDr. Jana Krejčího, Ph.D. v soutěžním výboru soutěže. Záštitu nad soutěží zároveň převzal i děkan Přírodovědecké fakulty UJEP doc. RNDr. Michal Varady, Ph.D.

Všichni finalisté prokázali vynikající znalosti. Absolutním vítězem a vítězem kategorie 15 – 19 let se stal Daniel Bulant (Smíchovská střední průmyslová škola a gymnázium v Praze). V kategorii 20 let a více zvítězil Ondra Cach (ČVUT v Praze).  V juniorské kategorii studentů mladších 15 let zvítězil Olaf Bača (Wichterlovo gymnázium, Ostrava Poruba).

Soutěže se zúčastnili i 2 studenti naší fakulty. Jeden ze studentů vybojoval 4. místo v kategorii vysokoškolských studentů.

Už v září 2024 bude zahájen 9. ročník soutěže kybernetické bezpečnosti. Soutěž zůstává tříkolová, její první kolo startuje online 10. září 2024. Národní finále se pak uskuteční 17. dubna 2025 v prostorách Střední školy informatiky, poštovnictví a finančnictví, Čichnova Brno.

Kompletní TISKOVÁ ZPRÁVA ze soutěže.

#scienceUJEP