Open Day již tento čtvrtek na PřF UJEP

Přírodovědecká fakulta UJEP otevře ve čtvrtek 8. února dveře svým budoucím studentům. Uchazeči a uchazečky o studium tak zažijí atmosféru studia na naší fakultě na vlastní kůži. Promluví si se studenty i akademiky, poznají učebny, laboratoře, výzkumná centra i zázemí fakulty. Kromě mnoha potřebných informací je čeká i bohatý vědecký program.

Den otevřených dveří proběhne na UJEP dne 8. 2. 2024 od 8 do 15 hodin. Jeho centrálním bodem bude lobby Multifunkčního informačního a vzdělávacího centra UJEP (Pasteurova 1).
V lobby MFC budou zároveň připraveny další tři informační pointy o možnostech výjezdů do zahraničí v programu Erasmus+, zájmovém i akademickém sportování na UJEP a univerzitní knihovně i jejích bohatých službách pro studenty. Nebude chybět chill out zóna s občerstvením a foto koutkem.

Z info pointu bude také vyrážet pravidelná exkurze kampusem, která návštěvníky provede moderním univerzitním městečkem, představí objekty fakult i rektorát, a doporučí místa, kde se něco zajímavého děje.

Na Přírodovědecké fakultě startuje program v 8:30 společným představením obou fakult CPTO (Pasteurova 15), kde se návštěvníci dozví ty nejpodstatnější informace o studijních programech a oborech a také o možnostech přeshraniční spolupráce. Přírodovědeckou fakultu představí proděkan pro studium RNDr. Martin Švec, Ph.D. Stejný informační blok proběhne znovu ještě v 11 hodin.

Od 9 hodin budou již připraveny jednotlivé katedry ukázat zájemcům možnosti výzkumu a bádání ve svých laboratořích a specializovaných výzkumných centrech. Podrobný program najdete ZDE.

Katedra biologie (Za Válcovnou 1000/8) bude pro zájemce o studium otevřená od 9 do 13 hodin. Návštěvníci tak budou mít dostatek času si poslechnout společné představení fakult, prohlédnout si budovu a katedry sídlící v CPTO a přesunout se do krásného areálu Za Válcovnou, kde najdou úžasné skleníky, venkovní učebnu i laboratoře katedry biologie.

#scienceUJEP