Den otevřených dveří se blíží! Přijďte nahlédnout do laboratoří, učeben a skleníků.

Již za týden, ve čtvrtek 8. února, otevře Univerzita Jana Evangelisty Purkyně své brány a dveře a my u toho nebudeme chybět! Pokud přemýšlíte, kterou vysokou školu si vybrat, přijďte se podívat k nám! Přírodovědecká fakulta UJEP se vám představí v celé své kráse supermoderních laboratoří a učeben, výzkumných center a tajuplných skleníků.

Den otevřených dveří UJEP můžete zahájit již od 8 hodin v lobby rektorátu, kde se u kávy nebo čaje dozvíte více o univerzitních sportovních aktivitách nebo vědecké knihovně. Vydat se můžete také na komentovanou prohlídku univerzitním kampusem.

V 8:30 už vás ale budeme čekat v aule CPTO – Centra přírodovědných a technických oborů, kde vám představíme naše studijní programy. Pak už můžete vyrazit přímo za akademiky a studenty na jednotlivé součásti, buď do vyšších pater CPTO nebo do areálu Za Válcovnou na katedru biologie.

A že je na co se těšit! V každém patře CPTO najdete některou z našich součástí, které si pro vás připravily bohatý (vědecký) program.

Můžete se seznámit třeba se softwarem určeným pro zaznamenávání a vyhodnocování emocí (FaceReader, CBEO – katedra biologie: 9-13 hodin), dozvíte se, jak se dají modifikovat povrchy pomocí plazmatu (katedra fyziky, 2. patro CPTO), jak se čaruje na mikroskopické úrovni (“Nanotechnologie, magie na mikroskopické úrovni”, přednáška Mgr. Josefa Nováka, CENAB, 4. patro CPTO) nebo si vyzkoušíte, jak vysvobodit nejednoho ježka z klece (katedra matematiky, hlavolamy a deskové hry, 7. patro CPTO).

Především se ale dozvíte, jaké to je být vysokoškolákem právě u nás!

#scienceUJEP

Kompletní program Dne otevřených dveří na Přírodovědecké fakultě UJEP: