Zajímají vás přírodní vědy a rozhlížíte se kam po maturitě? Přijďte se podívat k nám!

8. února 2024 otevře Přírodovědecká fakulta UJEP své dveře do technicky moderně vybavených přednáškových aul, specializovaných učeben, špičkově zařízených laboratoří nebo fascinujících skleníků. V rámci Dne otevřených dveří UJEP můžete prozkoumat všechna patra Centra přírodovědných a technických oborů, a také Centrum biologických a environmentálních oborů, součást detašovaného pracoviště fakulty, kde sídlí katedra biologie.

Den otevřených dveří můžete začít už v 8 hodin kávou, a to v lobby Rektorátu UJEP (MFC UJEP, Pasteurova 1, Ústí nad Labem), kde se dozvíte o našich celouniverzitních institucích a aktivitách nebo skvělých službách, které nabízí třeba Vědecká knihovna UJEP (věděli jste, že se v knihovně dají půjčit i deskové hry?☺). Také se můžete přidat k jedné z komentovaných prohlídek Kampusem.

No a pak už můžete běžet rovnou k nám na CPTO (Pasteurova 3632/15, 400 96 Ústí nad Labem) nebo na katedru biologie (Za Válcovnou 1000/8, 400 96 Ústí nad Labem)

V 8:30 hod. v přednáškovém sále 1.03 (CPTO) vám náš sympatický proděkan pro studium, RNDr. Martin Švec, Ph.D, představí naše studijní programy,  seznámí vás se všemi součástmi Přírodovědecké fakulty, poví podrobnosti k jednotlivým oborům a zodpoví vaše zvídavé dotazy. Pokud se zdržíte u kávy, nezoufejte, představení studijních programů proběhne ještě jednou, v 11 hodin.

Se všemi novými informacemi se už směle můžete vydat dále do areálu katedry biologie nebo do vyšších pater budovy CPTO, kde na vás čeká pestrý a bohatý program. Abyste věděli, do kterého patra na CPTO zamířit, naši studenti a studentky ve vestibulu budovy vás rádi nasměrují.

Podrobný program vám postupně představíme, už nyní se ale můžete těšit například na workshop počítačového modelování, kde si vyzkoušíte simulaci ideální závodní dráhy F1 na okruhu v Monaku a porovnáte ji s reálnou dráhou Lewise Hamiltona. Dozvíte se, jak vypadá kosmické záření, překvapivé informace ze světa nanotechnologií a nahlédnete do tajů fascinujícího centra virtuální reality a modelování krajiny CEVRAMOK.

Sledujte naše stránky a sociální sítě, postupně se o kompletním programu Dne otevřených dveří UJEP na Přírodovědecké fakultě dozvíte víc.

Pokud se už teď nemůžete dočkat, mrkněte prozatím alespoň na virtuální prohlídky naší fakulty (CPTO, Botanický park a CBEO), .

Termín: 8. 2. 2024 od 8.00 – 15.00 hod. (do 13.00 hod. v areálu Za Válcovnou – CBEO)

Adresa: Centrum přírodovědných a technických oborů (CPTO, Pasteurova 3632/15, 400 96 Ústí nad Labem), Centrum biologických a environmentálních oborů (CBEO, Za Válcovnou 1000/8, 400 96 Ústí nad Labem)

 

#scienceUJEP