Chemická show na Festupu i lebky a mikroskopy v Domě kultury: Díky, že se podílíte!

Cílem naší fakulty je v první řadě vzdělávání v oblasti přírodních věd, ruku v ruce jdoucí s výzkumem. Nemalým úkolem je však také propagace našeho oboru, který se mnohým stává doslova vášní a náplní života. Moc nás těší, že v tom nejsme sami, a že se k nám přidávají také současní studenti, aby pomohli šířit nadšení pro vědu.

Jednou z akcí, na které můžeme kouzlo vědy ukázat i širší veřejnosti, je Startupový festival Festup pořádaný Inovačním centrem Ústeckého kraje (ICUK). Naše fakulta se na jeho programu podílí již druhým rokem.

Festup navštěvují především žáci středních škol, pro které je připravený program v podobě přednášek a workshopů. Ukázky chemických reakcí populárně představili zástupci katedry chemie.

Další událostí minulého týdne byl Veletrh vzdělávání: Kam na střední školu? v Domě kultury Ústí nad Labem, kde naší fakultu reprezentovali studenti katedry biologie. Vědu zde zprostředkovali zájemcům ze základních škol, ale také zástupcům škol středních pomocí modelů lebek i špičkových mikroskopů.

Všem děkujeme za účast a popularizaci vědy!

#scienceUJEP