Být vysokoškolákem? Jaké to je, zakouší na podzim středoškoláci

Laboratoře, učebny, nejmodernější vybavení a technika – to vše si mohou ještě během podzimu vyzkoušet žáci středních škol a gymnázií. Mají šanci být i vysokoškolákem na zkoušku. Prostory Přírodovědecké fakulty UJEP se otevírají všem nadaným žákům se zájmem o přírodní vědy.

Zástupci Přírodovědecké fakulty provázejí po prostorách jednotlivých kateder skupiny středoškoláků a seznamují je s možnostmi studia i výzkumu. Žáci tak mají jedinečnou možnost nahlédnout pod pokličku přírodovědecké práce, prohlédnout si moderní zázemí laboratoří, seznámit se s vědci pracujícími v různých oborech i s právě probíhajícími experimenty,” upřesňuje referentka Centra podpory přírodovědného vzdělávání Kateřina Marešová a připomíná, že pro zájemce o prohlídky jsou k dispozici ještě poslední volné termíny tohoto roku, a to:

  • 17.10.2023
  • 19.10.2023
  • 9.11.2023

Prohlídky jsou určeny všem studentům gymnázií či jiných středních škol v Ústeckém nebo Karlovarském kraji. Oslovit nás mohou jejich učitelé. Stačí, aby nás kontaktovali na email: cppv.prf@ujep.cz. Detaily návštěvy již domluvíme osobně,” dodává Kateřina Marešová.

Středoškoláci si mohou vyzkoušet i jeden týden studia přírodních věd během akce “Vysokoškolákem na zkoušku”. Přírodovědecká fakulta otevírá ještě dva podzimní termíny, během kterých se zájemci, v doprovodu svého buddyho, mohou účastnit běžné výuky: seminářů i cvičení v laboratořích a podobně.

Přidělený buddy jim bude oporou, ukáže prostory fakulty i celého kampusu a vysvětlí zvídavé dotazy ohledně vysokoškolského života. Více informací najdete v tomto odkaze.

#scienceUJEP