Když si studenti plní životní sny díky studiu na PřF UJEP

Už před začátkem bakalářského studia biologie na PřF UJEP jsem věděla, že se chci stát mořským biologem. Zároveň jsem také věděla, že nebude jednoduché toho dosáhnout,” zmiňuje studentka dálkového studia na Přírodovědecké fakultě Klára Sobotíková o začátku cesty za svým snem. Ten sen se jí splnil. Byla přijata na Hawaii Pacific University!

S Klárou jsme velice intenzivně řešily, jak přidat ruku k dílu v rámci ochrany korálových útesů. Mám velkou radost z toho, když vidím takto zapálené a motivované studenty a z jejího úspěchu se velmi těším. Její příklad je navíc skvělou ukázkou toho, že i dálkoví studenti mají bezmezné příležitosti a možnost uplatnění v zahraničí,” uvádí bioložka Mgr. Michaela Czerneková, Ph.D.

Při plnění snů vnímám jako nejdůležitější vytrvalost a systematickou práci. Neméně důležitá je ale také podpora školy. S pomocí dr. Czernekové, která věřila v můj cíl a téma mé bakalářské práce, s podporou katedry biologie, a především díky možnosti studovat biologii dálkově, se mi nakonec přijetí na můj vysněný magisterský obor na Hawaii Pacific University povedlo. Člověk se nesmí vzdát, není to cesta jednoduchá, ale všechna dřina se nakonec vyplatí,” vysvětluje Klára Sobotíková, která v tuto chvíli bakalářské studium na naší fakultě dokončuje.

Klára Sobotíková, studentka bakalářského programu biologie na PřF

Studenti mají mnoho snů a často je bojkotují, protože je okolí odrazuje a říká, že jsou jejich sny nedosažitelné a ať se drží při zemi. Proto je pro mne tento úspěch velice důležitý a bude mě vždy těšit, když podobných příběhů bude neustále přibývat,” sdílí Michaela Czerneková.

#scienceUJEP