Všechny vaše smysly zaměstná Noc vědců na UJEP

Hmat, sluch, čich, zrak a chuť — pět starých dobrých známých. Co na ně ale říká šestý smysl? Nebo zvířata a rostliny? A co všechno o nich umí prozradit věda? V pátek 30. září 2022 v podvečer to přijďte zjistit do Kampusu ujep. Nová stavba Centra přírodovědných a technických oborů ujep (CPTO) propůjčí svých osm pater VŠEM SMYSLŮM letošní Noci vědců.

„Noc vědců je akcí oživující v jeden večer vědecké budovy či univerzitní prostory, do kterých se veřejnost běžně nedostane. Její návštěvníci mají možnost doslova si osahat naše laboratoře a posluchárny a zahloubat nad tématy, která Noc vědců otevírá současně na stovkách dalších míst republiky,“ říká prorektor pro vnější vztahy prof. Pavel Doulík.

V České republice se Noc vědců koná od roku 2005 a je zastoupena českými univerzitami, vědeckými ústavy, hvězdárnami a dalšími institucemi. Ústecká univerzita se k ní letos připojuje již popáté a v minulých letech nasbírané zkušenosti bohatě zúročuje.

„Letošní noc je co do obsahu nejbohatší a přinese doslova nabytý program působící na všechny lidské smysly. Je to, ostatně, také její povinností,“ uvádí s odkazem na hlavní téma akce Ing. Ondřej Kounovský, vedoucí Oddělení marketingu a propagace na ujep.

Celý článek čtěte na webu Ústeckých novin.