Univerzitní osma – na stupních vítězů

Na 10. mezinárodním univerzitním veslařském souboji na Vltavě, Univerzitních osmách, skončila čistě ženská posádka Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem na báječném třetím místě. V závodu byla úplným nováčkem, a přesto se již napoprvé dostala „na bednu“.

Dne 18. září 2020 se utkaly na Vltavě osmiveslice obsazené studenty vysokých škol. 107. pokračování legendárních veslařských závodů, AXA Primátorky, přineslo v odpoledních hodinách boj o titul akademických mistryň ČR, Univerzitní osmy. Za UJEP se na vodu, v tomto závodě poprvé, snesla také ženská osmiveslice.  

V konkurenci dvou posádek z Univerzity Karlovy a lodí z ČVUT a MUNI v Brně skončila osmiveslice UJEP, ROWING TEAM, na skvělém třetím místě. Akademickými mistryněmi ČR se stala děvčata z Univerzity Karlovy.

Do univerzitní osmiveslice nasedla děvčata z pěti fakult ústecké univerzity: Michaela Hammerlová (PF), Pavla Krejzová (PF), Eliška Chmátalová (FŽP) a Barbora Jandová (PřF), Ivana Kašková (PF), Daniela Suchá (FF), Jana Němcová (PF) a Eliška Šofrová (FZS).

Gratulujeme.