Úspěch studenta Aplikovaných nanotechnologií

V sobotu 15. března 2014 byl v Praze zahájen už  4. ročník mezinárodní soutěže FameLab, která je určená pro mladé vědce a vědkyně, a kterým se tak nabízí možnost zlepšit své schopnosti v oblasti popularizace vědy a komunikace s médii. Soutěžící přináší publiku aktuální ukázky svého výzkumu, kterým se v současnosti zabývá, a to nejen v oblasti medicíny, ale také v matematice a přírodních a technických vědách.

Každý soutěžící musí ve třech minutách vysvětlit publiku a odborné porotě, jakým tématem se zabývá, a pokud možno i zábavnou formou. V oblastních kolech, která se konají dvě v Praze a Zlíně, se vybere deset nejlepších mladých vědců a vědkyň. Svůj vliv má i hlas publika. A právě cenu publika a postup do finále do národního kola vyhrál Jakub Braborec, který je studentem navazujícího magisterské studia Aplikované nanotechnologie na Přírodovědecké fakultě UJEP v Ústí nad Labem.

Národní finále bude probíhat v květnu 2014 a vítěz této soutěže bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním kole, které se koná v anglickém Cheltenhamu.

Jakubovi gratulujeme a držíme palce ve finále!!!