Umí zelené technologie zachránit svět? Možnosti přiblíží výstava

Přírodovědecká fakulta UJEP ve spolupráci s Inovačním centrem Ústeckého kraje a Velvyslanectvím Švýcarské konfederace pořádá výstavu s názvem Can Tech Save the World? Srdečně zveme na slavnostní zahájení této výstavy, které se koná 6. března od 10 hodin. Svou účast na něm potvrdil kromě zástupců naší univerzity i fakulty také velvyslanec Švýcarské konfederace Philippe Guex.

Putovní výstava Can Tech Save the World? upozorňuje na skutečnost, že nové technologie mohou pomoci s řešením ekologické krize, se kterými se v současnosti potýká doslova celý svět. Předkládá zároveň několik zajímavých řešení problémů souvisejících se změnou klimatu, která vyvinuly České a Švýcarské instituce spolu s podniky a neziskovými organizacemi.

Do projektu, jenž předkládá především nové švýcarské zelené technologie, se zapojilo také několik mladých českých firem.

Výstava proběhne od 1. března do 11. dubna 2023 v budově CPTO. Zelené technologie se představí na 20 bannerech rozmístěných po prvním patře. Dalších 5 bannerů bude k prohlédnutí přímo v Inovačním centru Ústeckého kraje.

#scienceUJEP