Petr Mentlík: Mou snahou je vytvořit ve škole přátelské prostředí

V novém díle našeho fakultního podcastu Science Talks jsme si povídali s Mgr. Petrem Mentlíkem, absolventem naší fakulty, který učí na základní škole matematiku a zeměpis.

Učitel 2. stupně Základní školy Sokolov Petr Mentlík s námi zavzpomínal na svá studia na zdejší Přírodovědecké fakultě a se značnou dávkou entuziasmu se rozpovídal o matematice a zeměpisu (potažmo geografii). Přesněji řečeno třeba o tom, jak to s těmito obory má ve volném čase nebo ve škole, coby učitel.

Rozhovor obsahuje i další aktuální témata, například současné výzvy ve školství, využití sociálních sítí ve výuce a zhodnocení pojmu „dobrý učitel“. Sečteno a podtrženo – velmi inspirativní poslech! To ostatně posuďte sami…

Mgr. Petr Mentlík absolvoval na Přírodovědecké fakultě UJEP učitelství matematiky a zeměpisu a v současné době působí jako učitel na 2. stupni ZŠ Sokolov, Rokycanova 258.

Náš podcast si můžete pustit třeba na cestách do práce nebo do školy místo poslechu rádia či hudby na platformách Spotify a SoundCloud . Kdo by si chtěl dopřát podcast i s obrazem, může později navštívit náš YouTube kanál.

#scienceUJEP