Do konce týdne počítejte v kampusu s omezením

Ve dnech 20.–22. 9. 2022 (úterý–čtvrtek) probíhá v areálu kampusu celostátní 12. sjezd českých historiků, profesní setkání historiček a historiků. Na této významné události zazní během tří dnů 430 referátů, účastní se jí více než 600 kolegů a kolegyň z vysokých škol, AV ČR a paměťových institucí. Jde o akci velmi organizačně náročnou, proto přináší i jistá omezení.

Uzavřena jsou parkoviště pod CPTO a parkoviště v ul. Mendělejevova (škvárové a FF) vyhrazena pro účastníky sjezdu, stejně jako všechna parkovací místa kolem FF UJEP. Zaměstnanci a zaměstnankyně UJEP mohou po dobu konání akce parkovat v prostoru před FUD.

Omezen je také provoz menzy, a to následovně:

STŘEDA 21.9. – výdej obědů a provoz jídelny pouze v čase od 10.30 hod do 12.30 hod.
ČTVRTEK 22.9.
– ZAVŘENO (uzavřená akce 12.SČH)
PÁTEK 23.9.
– ZAVŘENO (sanitární den).


Za uvedená omezení se omlouváme a děkujeme za pochopení.

Ač se jedná o akci určenou pro registrované účastníky, program nabízí také akci otevřenou pro zaměstnance a studenty UJEP. Ve středu 21. 9. 2022 od 19.00 se v Zelené aule MFC uskuteční diskuse na téma Historie českých zemí mezi Západem a Východem. Moderátor Petr Honzejk přivítá hosty Václava Dršku (specialista na dějiny středověku), Danielu Kolenovskou (zabývá se dějinami Běloruska a Ruska v 19.-20. století) a Oldřicha Tůmu (odborník na dějiny studené války). 

Více o této akci na webu: https://historieusti2022.ujep.cz/