Co by měl znát a umět správný učitel (zeměpisu) i o dalším… v podcastu s Petrem Trahorschem

V dalším díle našeho fakultního podcastu Science Talks jsme zavítali do tajů vzdělávání na základních a středních školách. S doktorem Petrem Trahorschem odhalujeme miskoncepce v učebních pomůckách,   hledáme možnosti, jak čelit rigidnosti vzdělávacího systému i způsoby, jak vhodně propojovat akademickou dráhu s praxí při výuce dětí.

Při poslechu se dále dozvíte, k čemu slouží relativně nové centrum GEOEDU při katedře geografie a jak se zkoumá kvalita učebnic. Náš podcast si můžete pustit třeba na cestách do práce nebo do školy místo poslechu rádia či hudby na platformách Spotify a SoundCloud . Kdo by si chtěl dopřát podcast i s obrazem, může později navštívit náš YouTube kanál, kde přibližně s týdenním odstupem zveřejňujeme videoverzi.

Dr. Petr Trahorsch je v současné době odborným asistentem katedry geografie naší fakulty, kde se věnuje vzdělávání budoucích učitelů zeměpisu. Kromě toho je tajemníkem Severočeské pobočky České geografické společnosti a zástupcem vedoucí Centra podpory přírodovědného vzdělávání. Nelze však opomenout ani jeho působení v roli učitele na základní škole v Teplicích.

Zde najdete odkaz na Spotify profil Podcasty UJEP, poslechnout můžete také na Soundcloud Podcasty UJEP.