Piknik Nobel je zpět. Zveme na cyklus přednášek pod širým nebem

Každou středu od 3. srpna do 14. září, vždy od 18 hodin, budete mít příležitost k setkání s akademiky a výzkumníky ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně, kteří vám přiblíží svou práci a představí zajímavá témata ze světa vědy. Uslyšíte o geotechnologiích, které pomáhají zkoumat staroegyptské civilizace, nebo o pronikání léčiv do přírodního koloběhu, představíme zajímavosti ze světa záchranářů, dozvíte se víc o smyslu a fungování současného umění a budeme se věnovat i kojení žiraf.

Přednášky se budou, stejně jako v loňském roce, konat pod širým nebem ve venkovním amfiteátru, který se nachází přibližně 100 metrů rovně od hlavního vchodu do Kampusu UJEP z Pasteurovy ulice. Přednášky se uskuteční za každého počasí. Nebude-li příznivé, přesunou se do přilehlého Fialového sálu UJEP. Od Čajovny U vysmátý žáby a univerzitní kavárny Kampuska budou zajištěny nápoje a drobné občerstvení

Program Piknik Nobel 2022:

3. srpna Lukáš Sláma – „Švéd přichází!“ aneb Poslední roky třicetileté války
10. srpna Vladimír Brůna – Odkrývání neviditelného. Geotechnologie pomáhají zkoumat staroegyptské civilizace
17. srpna Sylvie Kříženecká – Léky a léčiva aneb Co jednou příroda prozradí našim vnoučatům?
24. srpna Patrik Christian Cmorej – Zajímavé kazuistiky ze světa záchranáře
31. srpna Kateřina Dytrtová – Nejčastější předsudky o (současném) umění?
7. září Markéta Gloneková – Proč žirafy kojí cizí mláďata
14. září Michal Hejcman – Krajina jako kronika lidských aktivit

Vstup je volný, další informace včetně podrobných anotací přednášek a stručných medailonků přednášejících si můžete přečíst na webu akce.

#scienceUJEP