O žirafích školkách, Africe i dalším… V podcastu s Markétou Glonekovou

V dalším díle našeho fakultního podcastu Science Talks jsme si povídali s dr. Markétou Glonekovou především o etologii a managementu divokých zvířat.

Při poslechu se můžete těšit na informace o tom, jakou roli vlastně hrají ZOO, jak důležitá je ochrana zvířat a prostředí, ve kterém žijí, jestli je těžké dostat se na pracovní stáž do Afriky a v neposlední řadě také mnoho zajímavostí (nejen) o žirafách a jejich chování.
Náš podcast si můžete pustit třeba na cestách do práce nebo do školy místo poslechu rádia či hudby na platformách Spotify a SoundCloud . Kdo by si chtěl dopřát podcast i s obrazem, může později navštívit náš YouTube kanál.

Dr. Markéta Gloneková je v současné době odbornou asistentkou katedry biologie naší fakulty, kde vyučuje řadu předmětů, např. Management divokých zvířat, Roli moderních ZOO v ochraně přírody, Biogeografii a další.
Je také členkou výkonného výboru spolku Derbianus conservation, členkou dozorčí rady v ZOO Dvůr Králové a zooložkou v Ústecké ZOO. Dále spolupracuje se ZOO Ostrava (tvorba webu pro odbornou skupinu hrochů) a s výzkumným ústavem při Dvorské ZOO, který se zabývá ochranou genofondů a ochranou ohrožených druhů zvířat.

Zde najdete odkaz na Spotify profil Podcasty UJEP, poslechnout můžete také na Soundcloud Podcasty UJEP.