HACKITHON 2022: pozvánka na soutěž ve tvorbě praktických open-source aplikací

Katedra informatiky PřF UJEP v Ústí nad Labem pořádá ve dnech 3. až 4. června soutěž studentů SŠ/VŠ a dalších nadšenců ve formátu 24hodinového hackathonu zaměřeného na tvorbu praktických open-source aplikací v oblasti zpracování a vizualizace (otevřených) dat. Více informací naleznete na https://hackithon.ujep.cz/.

Pro účast v soutěži je povinná registrace zde. Zájemci se nemusejí registrovat jako tým, přestože jde o týmovou soutěž, neboť z registrovaných jednotlivců se sestaví vhodně složené týmy na začátku soutěže.

Soutěži předchází 6 tematických přípravných workshopů, které probíhají od úterý 24. května současně on-line a prezenčně vždy od 16.00 dle harmonogramu, který je k dispozici zde. Účast na workshopech je možná bez registrace na soutěž.

Neváhejte se zúčastnit, i když se domníváte, že dosud nemáte dostatečné programátorské zkušenosti. Jednak nějaké ještě můžete před soutěží nabýt (např. v rámci výše uvedených přípravných workshopů) a jednak právě o jejich rozvinutí v rámci soutěže jde. Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Co můžete vyhrát?

Zde jsou k dispozici pracovní verze zadání soutěžních úloh. Tři nejlepší řešení, resp. týmy budou odměněny cenami v hodnotách:

  1. místo: 20000 Kč
  2. místo: 10000 Kč
  3. místo: 5000 Kč

Jaké bude zázemí?

  • Strava a nealkoholické pití bude all inclusive.
  • Se vždy dobrou radou a užitečnou pomocí budou k dispozici odborní mentoři.
  • K dispozici bude profesionální technická podpora, IT infrastruktura (přístup na Wi-Fi) a počítačové učebny (přesto doporučujeme dostavit se s vlastním zařízením vhodným pro návrh a vývoj zvoleného řešení).
  • K odreagování nebudou chybět Chill Zones.
  • K odpočinku budou k dispozici Dream Zones. Vlastní karimatky a spacáky, nezapomeňte vzít s sebou.