Stanislav Vinopal a jeho (ne)cesta Samuraje na poli bádání

V druhém díle našeho nového fakultního podcastu Science Talks jsme si povídali s dr. Stanislavem Vinopalem zejména o buněčné a molekulární biologii. Dozvíte se něco o cytoskeletu jako dynamické síti, imortalizaci, nádorových a nervových buňkách nebo želvuškách. Zároveň třeba ale také o tom, jak těžké je stát se postdocem v zahraničí, nebo jestli a v čem se liší práce v Německu a v Česku.

Náš podcast si můžete pustit třeba na cestách do práce nebo do školy místo poslechu rádia a hudby na platformách Spotify a SoundCloud. Kdo by si chtěl dopřát podcast i s obrazem, bude moci později navštívit náš YouTube kanál.

Doktor Stanislav Vinopal je biochemik a buněčný a molekulární biolog, který v současné době pracuje jako výzkumný pracovník na naší nově vzniklé součásti, tedy na Centru nanomateriálů a biotechnologií.

Kromě toho na katedře biologie vyučuje předměty Fyziologie živočichů a člověka, praktický kurz pokročilých mikroskopických metod a další dva předměty v angličtině (Laboratory techniques in molecular and cell biology a Microscopy techniques in biology).