Jiří Martínek ví, proč Cimrman není v biografickém slovníku

V prvním díle našeho nového fakultního podcastu Science Talks prozradil dr. Jiří Martínek, kterého mnozí znají jako lovce Doktora Vševěda z TV soutěže, mj. proč Jára Cimrman není uveden v biografickém slovníku. Dozvíte se, jak dr. Martínkovi přezdívali kolegové na vysoké škole, jaký je podle něj smysl vědomostních soutěží a proč bulvár občas do životopisu osobností patří.

Náš podcast si můžete pustit třeba na cestách do práce nebo do školy místo poslechu rádia a hudby na platformách Spotify a SoundCloud. Kdo by si chtěl dopřát podcast i s obrazem, může navštívit náš YouTube kanál.

Doktor Jiří Martínek je historik a geograf, který od roku 2004 působí jako externista na katedře geografie PřF UJEP. Je stálým zaměstnancem Oddělení biografických studií na Historickém ústavu AV ČR.

Na UJEP vyučuje předměty zaměřené na regionální geografii Evropy i světa. Mezi studenty oblíbený vyučující si cesty na sever oblíbil a rád se do Ústí nad Labem vrací.

Od srpna 2021 vystupuje jako jeden z klíčových aktérů televizní soutěže „Na lovu“.

V rozhovoru jsou zmiňovány některé jím sepsané knihy:

Dějepis v souvislostech
Naší republice je 100 let
Toulky po Evropě

A komu by snad bylo Doktora Vševěda málo, může se podívat i na video z produkce DVTV (rozhovor o TV soutěži), nebo jeho brilantní výkon v jednom z dílů soutěže TV Nova.