Ústečtí geografové chystají již 16. ročník populárně-naučné akce

Jak už se stalo na naší univerzitě tradicí, geografové během listopadu chystají další ročník populárně-naučné akce, která nese od roku 2015 název Dny geografie a svou tradicí navázala na akci Týden geografie (1. ročník se uskutečnil v roce 2006). Do akce se od roku 2015 zapojuje i celá řada dalších geografických pracovišť po celém Česku. Po loňské online pauze všichni věří, že velká část programu bude moci proběhnout v tradiční podobě, tedy přímo v areálu kampusu UJEP.

Také v letošním roce zaštítili akci rektor UJEP doc. Martin Balej, děkan PřF doc. Michal Varady a předseda Severočeské pobočky ČGS doc. Jan D. Bláha. Sami můžete posoudit, že i letošní program nabízí pestrou nabídku aktivit v terénu i v budově CPTO. Novinkou je geografické KINO v laboratoři Cevramok. Naopak už tradiční je speciální den věnovaný učitelům zeměpisu na ZŠ a SŠ s přednáškami a workshopy. Problematiku terénní výuky představí hosté z Masarykovy univerzity v Brně dr. Hana Svobodová a Mgr. Štěpán Horký.

Další informace se zájemci mohou dozvědět na facebookovém profilu Geografie na UJEP

Na Dny geografie pak na začátku prosince naváže tradiční setkání členů Severočeské pobočky ČGS, při němž jsou oceňovány kvalifikační práce absolventů UJEP z oboru geografie a zasloužilí geografové a geografky.