Družstvo UJEP mistrem ČR v nohejbalu trojic a vicemistrem ve dvojicích

Po letech se uskutečnilo samostatné Akademické mistrovství v nohejbalu, které v minulých sezónách probíhalo vždy jako součást Českých akademických her. Pořádáním byla pověřena Univerzita Pardubice ve spolupráci s nohejbalovým klubem TJ Dynamo Pardubice.
Akademické mistrovství ČR v nohejbalu proběhlo v termínu 16. 6. 2019 jako jednodenní turnaj za účasti pěti univerzit s celkovým počtem 19 hráčů. Mezi účastníky byly univerzity: UJEP v Ústí nad Labem, ČZU v Praze, MU Brno, UP v Olomouci, Univerzita Pardubice. Bylo sehráno celkem 30 zápasů, které řídili tři kvalifikovaní rozhodčí. Turnaj trojic za účasti 6 družstev byl hrán systémem každý s každým. Naopak turnaj dvojic při účasti 7 týmů se hrálo ve dvou skupinách každý s každým, odkud postupovali družstva podle umístění do Play-Off.
Z hlediska celkového umístění dosáhla naše univerzita ve hře trojic na celkové vítězství, na druhém místě byla ČZU v Praze a třetí MU Brno. Naopak při hře dvojic nestačila pouze na ČZU v Praze a skončila těsně druhá, následovaná MU Brno „A“.

Univerzitní reprezentační nohejbalové družstvo UJEP bylo ve složení: Jan Kresta (PřF, 1. ročník), Zdeněk Trubák (PF, 5. ročník), Jan Tirpák (PF, 4. ročník).